maandag, maart 05, 2007

carsgekte




'Cars' is een hit. Elke jongen tussen 5 en 10 jaar heeft een autootje van de laatste pixarprent in zijn collectie. Nadat 'Cars' op dvd kwam sloeg de nationale gekte aan en is momenteel niets meer van 'Cars' in de speelgoedzaak te vinden. Of toch zeker geen autootjes. Bliksem McQueen, Takel, Sergeant, Sally, Dock, Fillmore, Lizzie, Luigi, Pitstop, ... Alle autootjes zijn weg en het duurt nog een paar weken voor er weer een nieuwe collectie binnenkomt. Een goudmijntje dus.
En dat is een klein probleem voor mijn broer en de rest van de familie die op Santi zijn 5e verjaardag kost-wat-kost iets van Cars wilde geven.
Dus heeft onze jongste vandaag een hoeslaken van 'Cars', een viewmaster van 'Cars' en botsballetjes van 'Cars' gekregen. Een brooddoos, rugzakje, kaftjes, schriftjes, tandpasta had hij al. Nu zal je misschien denken dat die autootjes een bevlieging zijn. Niets is minder waar. Uren speelt hij er mee, bootst de verhaallijn probleemloos na (de film heeft hij al makkelijk twintig keer gezien) en begint het taaltje over te nemen. "Hey papa, kijk naar mij .. ptsitsjoem".
Mijn broer is zo benieuwd dat hij de dvd EVENTJES VOOR 1 AVOND mocht lenen. Kan dus best zijn dat er vanaf morgen bij kapsalon Daems enkel met Bliksemschaartjes, dockammen en sallydrogers wordt gewerkt.

Geen opmerkingen: