zondag, juli 16, 2006

iets voor bij de creme glace


Gisteravond naar onze vrienden geweest.
Nu er al een tijdje kids onze dagen kleuren gebeurt dit minder dan in den ouwen tijd wanneer het enige dat je nodig had om met elkaar snel iets te eten op 't is eender welke plaats een telefoontje en goesting was. En omdat we toen de pioniers van het gsm tijdperk waren en er ook altijd goesting aanwezig was zaten we meer bij elkaar dan rond de eigen salontafel.
Dé gap tussen 20-er en 30-er EN ja dan nee kids. Ik hoor het nog in de toenmalige vriendenkring zeggen.
"Er komt een kindje maar niets verandert he !! We gaan evenveel op café en restaurant gaan he !! We nemen de bengels GEWOON mee. Simpel toch Het is een kwestie van mentaliteit"
Niet dus. Maar dit geheel ter zijde.

Het eten, de hapjes, de kleine gerechtjes, de drank, de gesprekken, de sfeer, de band ... alles was gisteren zeker aanwezig.
Als dessert een geslaagd experiment van drank, ahorn, smelten, vanille-ijs (met de stipjes vanille er nog in mmmm).
Terwijl we in ons glas lepelden sprong mijne maat plots recht omdat hij iets geschikt heeft om er bij te drinken. Hij loopt naar zijn kastje met sterken drank en komt terug met een flesje. Een klein flesje van een kwart litertje zwarte drab. Het is een sherry uit 1971. Uit 1971! Hemels lekker en inderdaad ideaal voor bij een crémeke 's avonds bij vrienden op het terras wanneer op de achtergrond de klein mannen zich aan het verkleden zijn om toneelstukjes te spelen.

Een snob zou een week op voorhand uitnodigingen gestuurd hebben met de mededeling dat deze godendrank 'misschien' als verrassing uit de bus zou komen. De snob zou de ganse avond hebben zitten of staan pronken met zijn kennis en smaak om die fles misschien te kraken. En nadat hij bij het drinken en klaarkomen de ganse avond zou stinken dat dit enkel maar bij hem kan gebeuren zouden zijn gasten uit dankbaarheid zijn teennagels moeten proper likken.

Mijne maat is duidelijk geen snob en had het lef om onder aanvaardbaar gezelschap een kurk van 35 jaar oud te verzetten.

Schol jongen en merci.

Geen opmerkingen: