woensdag, december 27, 2006

Douchescene uit 2001

Beelden van een mannenweekend uit 2001. Wisten wij veel dat het iets uniek ging worden.

zondag, december 24, 2006

zaterdag, december 23, 2006

Mia

100 op 1.
Hoe mooi Mia ook is, Brel is groter. Veel groter. En dan Raymond.

Dus volgend jaar: 1. Brel 2. Raymond 3. Gorki

Maar ook: Yevgueni maakt de grootste sprong achterwaarts, gevolgd door Absinthe Minded.

Ik vond Annemie nog meevallen vandaag.

dinsdag, december 19, 2006

Shampoo


We weten allemaal dat de 3 officiële talen van onze 'huidige' staat het Nederland, het Frans en het Duits zijn.
Klik nu es eerst op de foto en kijk es naar de 3 talen op deze shampoo.

Nederlands, Frans en .. Grieks. Jawel Grieks. Voor de gebruiksaanwijzingen op de achterzijde van de fles geldt hetzelfde principe.
Hier moet een oorzaak voor zijn!.

De opmars van de Griekse taal.
In de huidige klassering van de meest gesproken talen in Europa staat het Grieks op een verdienstelijke achtste plaats na het Duits, het Frans, het Engels, het Italiaans, het Spaans, het Nederlands en het Catalaans.
Er zijn dus nog een aantal plaatsen te bemachtigen en de eerste marketingtrucs worden via Head & Shoulders optimaal benut.

Grieken in België
In de rangschikking van het aantal verschillende nationaliteiten in ons land prijken de Grieken op een 13e plaats. Het zal dus nog eventjes duren vooraleer Takis, Mariapoulis, Constatis en Stanapoulos de Italianen van de eerste plaats hebben verdrongen.

Italië 175912
Frankrijk 123076
Nederland 113320
Marokko 81339
Spanje 43254
Turkije 42733
Duitsland 37838
Portugal 28506
U.K. 26249
Congo 21066
Polen 19642
Joegoslavië 16433
Griekenland 16368

Of heeft het misschien met een andere interpretatie te maken? Een beschouwing die geen verband heeft met onze officiële landstalen of het veroveren van een betere plaats op één of andere rangschikking. Heeft het misschien te maken dat de Grieken nu éénmaal last hebben van een te veel aan roos?
Verontrustende beelden in de kranten van 2004 berichtten ons dat het sinds dat jaar op de Acropolis sneeuwt. Sneeuw in Griekenland. Mmm
Een telefoontje met de dienst Gezondheid en Binnenlandse aangelegenheden bij de Griekse ambassade leerde me dat er toen van sneeuw hoegenaamd geen sprake was. De opgang van zomerse house -en trance fuiven vanuit de Griekse eilanden naar de hoofdstad bracht de Atheense top dj Charalampos Damonis tot het idee om een oudejaarsparty op de Acropolis te organiseren.
Dit evenement heeft er toe geleid dat de Griekse jeugd, die massaal op de flanken van de Acropolis aanwezig waren, op de ophitsende tonen van Charalampos' trance begonnen te headbangen. Met als gevolg dat er zo veel roos door de lucht vloog dat het enkel leek alsof het op de heilige berg sneeuwde. Binnen een mum van tijd veegden de feestgangers in de oude stad van Athene het roos aan de straatkant, terwijl ze dachten dat het sneeuw was...



Gevolg:
De Griekse autoriteiten hebben al de mogelijke verdachtmakingen (sneeuw was niet koud? Smaakte ook niet naar sneeuw ...) steeds met klem (tot vandaag) ontkent maar keurden toch op 2 februari 2005 een wet goed die de elke Griekse familie een maandelijkse aankoop verplicht van minstens één fles of bus anti-roos shampoo.

zondag, december 17, 2006

een wandeling met den hond

A. moet tijdens de speeltijden maar één ding doen. Wondjes schoonmaken, plakkertjes plakken, troosten en de volgende verwelkomen. Soms is er eentje ziek. Die moet dan mooi op een stoeltje op zijn mama of oma wachten.
Zo wilde ook gisteren het geval zich voordoen.
Het ventje zat bleek maar rustig op zijn stoeltje terwijl A. naar de ouders belde. Directeur heeft dan altijd een opbeurende opmerking in petto. Zo eentje die de pijn en de ellende eventjes doet vergeten. Gisteren was dat:
"Zo, ik ga es met den hond wandelen". Knipoogt naar het gastje en vertrok.
Nog geen 5 minuten later komt de schepen van onderwijs zich aanmelden. Ze heeft Mijnheer Directeur dringend nodig. A. was nog aan het inademen om antwoord te geven toen het manneke zegt: "Gaat niet, die is gaan wandelen met zijnen hond"

zaterdag, december 16, 2006

timemanagement

Ons ma ziet elke dag op haar vaste uurtje naar de Spaanse zender. Ze heeft een satelietschotel dus ze kan vandaag elk nietig prulzendertje van Gibraltar tot Perpignan ontvangen. Maar ze zweert bij haar trouwe TVE en TV Catalunya. Misschien doet ze dat omdat ze van Spaanse origine is. Misschien. Ik vraag me af als ik in Spanje zou wonen dat ik dan braafjes dagelijks op TV1 of VTM zou afstemmen. Ik betwijfel het. Wat zou ik missen. Stof voor een andere keer.

Op het TVE-nieuws van vandaag.
De bedelaars in de straten van Madrid hebben het extra druk. De trend 'nodig is een éénzame uit tijdens Kerst' is overgewaaid naar de Spanjaarden. Bedelaars worden spontaan op straat tijdens deze kerstdagen uitgenodigd om bij la familia mee aan tafel aan te schuiven. Alleen ... elke bedelaar krijgt zo veel uitnodigingen dat ze er hun agenda bij moeten pakken en de afspraak soms moeten verschuiven. Sommigen zitten nu al zelfs voor de volledige maand januari volgeboekt. Middagmaal met cognacje bij Théresa Rodriguez, vieruurtje bij Paco Sanchez en diner met afzakkertje bij de familie Ortiz.
Wie zei dat timemanagement enkel voor de managers en ander ongedierte was?

Goed boek


Soms kan je maar beter eventjes wachten om een mooi boek te kopen.

donderdag, december 14, 2006

Ann en Dina

- Je klinkt moe Ann.
- Ik ben ook moe.
- Werk je niet te hard?
- Nog drie dagen en dan kruip ik voor 2 weken met mijn 2 venten onder de wol.
- Dat beloofd.
- Yep
- Weet je dat er momenteel een dot mannen in uw plaats zouden willen staan?
- Hoe bedoel je?
- Werk jij niet volledige dagen met Dina?
- Ja, en dan? Dan kan je niet moe zijn of wat?
- Dat wil ik niet zeggen. Het klinkt gewoon raar. Moe zijn zouden wij er graag bij nemen.
- Och jom. Het zijn die honden. Ze komen me de strot uit!
- Das toch lief zo een schattig poezelewoezelig hondje
- Ja tot dat ge zo een kalf van een beest in een living van 3 bij 4 tijdens volle opname terwijl het stoofke brandt en in een reikwijdte van 2 meter ziet beslissen om op dat moment zijn lillende aarsklier te laten openbarsten. Sta dan maar es naast mij met je poezelewoezeleshit.
-
Wat kan zo een aarskliertje nu doen?
- Stinken zoals de pest. Zo een penetrante walm maak je niet elke dag mee, hoor. Een paard zou daar de hik van krijgen en uit respect zelf de boel beginnen onderschijten!! En dan te bedenken dat er baasjes zijn die in zo een vergevorderde fase van dierenliefde verkeren dat ze hun Berner Sennen passioneel een tong willen draaien nadat het beest drijfnat de keuken binnenstormt, zijn bakje Frolic binnenschranst en aan zijn ballen heeft gelikt.
- Ik voel met je mee.
- Dat doe jij niet, jij denkt alleen aan Dina
- Doe ze de goeiendag.
- Allez vooruit en nu van mijn erf.
- Sloppel
- Gij ook.

maandag, december 11, 2006

300


Naar het schijnt komt er volgend jaar in de States en een pak maanden later hier bij ons, een film uit die fantastisch gaat zijn en die de brol dat we de afgelopen jaren hebben moeten verdragen gaat verdringen uit ons collectief hegeugen (geert bourgeois).

300 .

'300' is de geplande verfilming van Frank Millers' gelijknamige graphic-novel. Miller, die eerder ook al aan de basis lag van 'Sin City', zal de film produceren maar laat de regie over aan Zack Snyder ('Dawn of the Dead 2004').

Dat het een indrukwekkende film wordt bewijst de trailer.

'300' vertelt het verhaal van Koning Leonidas en 300 spartanen die in 480 voor Christus de oprukkende Persen onder leiding van de meedogenloze Xerxes probeerden tegen te houden. De slag van Thermopylae, zoals het gevecht beter bekend staat, inspireerde heel Griekenland omwille van de waarde en opoffering die de 300 Spartanen toonden toen ze zwaar in de minderheid en onbevreesd de vijand trachtten te stoppen.

Ik zie dus een beetje naar die film uit.

Gisteren zat ik op onze evaluatie die al de medewerkers van Harlekijn houden na het brengen van een toneelstuk.
Weinig evaluatie - veel drinken en eten. Zo zouden eigenlijk al de evaluaties moeten zijn.
Sarah, één van de Laevaert sisters, is specialiste in de 'dode' talen Grieks-Latijn.
Haar interesses in deze talen lopen evenredig met oude geschiedenis en literatuur uit die contreien en periode. Bon.
Ik wil dus de interessante uithangen en pak uit met 300, die volgend jaar gaat uitkomen en blablabla en zusenzo. Ik wist dat het over Spartanen ging gaan en dat er een potje zou gevochten worden door zwaar gespierde mannen met baarden en calcons. Maar voor de rest kon ik geen link leggen met die 300! Tot Sarah me, in al haar enthousiasme, een mini-lezing gaf over wie de 300 zijn, waarom ze met 300 waren, wat ze hebben betekend en ......... (de filmliefhebber leest NIET verder en sluit ONMIDDELLIJK deze blog)

......... dat ze uiteindelijk allemaal sterven. Ja !!!

Ik ga die film zien. Ware het niet dat ik naast het plot (dat ik al ken) en de historische achtergrond (dat ik ondertussen beter ken dan Miller zelf) ook interesse heb in de soundtrack, het decor en de special effects. Ik zal me bij deze film hierop moeten gaan focussen.

Erwin, een goede kameraad, zei me ooit dat wanneer je van plan bent om naar een film te gaan, je er op voorhand NOOIT en met NIEMAND over mag praten.
Beetje overdreven maar ergens begrijp ik em nu beter.

Homer Simpson stapte met Bart na het bekijken van Star Wars uit de bioscoop.
Ze passeren de lange rij aanschuivende voor de volgende vertoning.
Homer: " Hahahhahaaa .... wie had dat kunnen denken dat Darth Vader de vader is van Luke"

donderdag, december 07, 2006

Blokker

Vorige week maandag stak ik in de dichtstbijzijnde Blokker clichétjes in een KODAK-omslagje om de geselecteerde beelden op een cd-rom te branden.
Correctie: Eigenlijk waren het drie omslagen met cliches .. dus voor drie CD roms.

Drie dagen later kon ik, zoals beloofd door de caissière, mijn cd-roms gaan afhalen.
1 van de 3 kreeg ik mee.
- "En die 2 andere.?"
- "Oei!! Euh, die zullen nog niet binnen zijn. Probeer morgen nog es."

Vrijdag en zaterdag - geen cd roms. Maandag maak ik duidelijk dat er iets fout is.
Een ander meisje komt van 'van achter' te voorschijn en ik vertel weer het hele verhaal.
Meisje begint als een bezetene te zoeken en wil na deze poging naar KODAK bellen. Maar dat gaat niet want de telefoon is bezet omdat
-" .. een ander meisje van achter met de baas aan het bellen is en dat kan nog heel lang duren. Maar weet je wat, ik bel na dat telefoontje en dan laat ik het u weten."

's Avonds krijg ik een telefoontje van een Blokkermeisje die me zegt dat ze bij KODAK de nummers niet kennen.
- ".. misschien zij ze verloren gegaan of liggen ze bij een andere Blokker. Ik zal een bericht sturen naar de andere filialen. Misschien liggen ze daar wel. Sorry hoor meneer."
Ik vraag wanneer ze me ging terugbellen.
- "Euh morgen .. ?"

Dinsdag ging ik zelf nog es een kijkje nemen.
"Oei daar is hij weer, hij meent het precies" een ander Blokkermeisje (ik meen dit) komt van vanachter aangesneld en gaat nog es op zoek naar mijn FOTO'S.
"Ik kom niet voor foto's"
"Ah? Voor een vergroting?"
"Neen voor een CD-rom van mijn foto's waar ik nu al meer dan een week op wacht"
" Ha ja meneer. Maar het is heel druk nu. En er zijn heeeel veel foto's die ontwikkeld moeten worden. Ik ga het voor u in 't oog houden als ze binnen komen. Maar ja, als ze dan binnen zijn dan kan ik u niet bereiken he"
" Dat kan u wel"
Gezicht van een vragend blokkermeisje met oogjes die me smeekten om genade
"H h hoe dan meneer?"
"Stuur me een sms-je met vermelding: cd's liggen klaar. Het Blokkermeisje"
Meisje heeft het licht gezien, maar voor alle zekerheid geef ik mijn gsm nummer. Kans was klein dat ze hier naar ging vragen.
"Ik heb uw nummer genoteerd (op een schuin afgescheurd velletje inpakpapier) en ik plak het vlak boven de schuif meneer" Wat ze ook parmantig doet.

Ik heb geen idee niet wanneer ik mijn cd roms ga hebben. Kan nog wel een tijdje duren, heb geen wat dat betreft geen illusies. Cliché's waren niet van levensbelang - die doe je niet naar Blokker. Maar pret ga ik nog wel beleven. Dat staat vast
Ik ben benieuwd welke nieuwe Blokkermeisjes voor me gaan staan en hoe ver hun creativiteit zal reiken om me af te schepen.
Wordt vervolgd.

woensdag, december 06, 2006

amélie


Nog maar es gezien.
Paard in de tour: "je moet durven over het hek springen, zonder te aarzelen"
Heeft hij een vriendin: "Neen, het is een slechte tijd voor dromers"
Grafitti op muur: "zonder jou zijn de gevoelens van vandaag slechts schilfers van vroeger"

lomootje


Marti, mijn broer, trouwde deze zomer met zijn Heidi.
Natuurlijk had ik mijn lomo bij (lc-a). Ik moet nog veel leren of beter gezegd proberen. Maar af en toe komt er iets leuk uit. Zoals dit effectje.

maandag, december 04, 2006

zwarte piet


Altijd al es willen doen. Zwarte Piet spelen. Een ganse dag op de een Gemeentelijke Basisschool groot en klein entertainen in een fout pakje met panty's, een pruik, lippenstift en schoensmeer van van voor tot van achter. Vandaag kreeg ik mijn kans.
Foto's volgen deze week. Geduld is een mooie deugd.

Heb ik hier wat van geleerd? JA en wel het volgende.

1. De straat: In een verzuurde samenleving waar het individualisme zegeviert hebben mensen op straat, zeker op regenachtige dagen, geen oog voor mekaar en hangt menig smoelwerk even paraplu als het ding boven hun kop (eddem?). Dat wisten we al. Geconcentreerd zet menigeen zijn pas naar de dichstbijzijnde kruidenier, slager en bakker die dan weer zijn produkten in de supermarkt aanprijst. Want kwaliteitsprodukten vind je tegenwoordig enkel en alleen maar in de AD's, GB's en Colruyts en zeker niet bij de zelfstandige wroeter die zijn bed dagelijks verlaat om ... . Maar we wijken weer es af.
Toch verandert het straatleven als er een verklede clericaal en zijn hyperkinetische knechten met homofiele trekjes verschijnen. Dan wordt er door jong en oud, dik en dun, man en vrouw, achter stuur of op de fiets als geconditioneerde gekken gezwaaid en gezongen en gelachen en nog es gezwaaid. Alsof er een signaal wordt gegeven dat iedereen eventjes terug kind mag zijn. Het kan dus wel!!

2. De school. Een wereld apart.
De believers zijn de kleuterklasjes, het eerste en de tweedes
De has-been-believers zijn de vijfdes en de zesdes.
Voor de believers is het tamelijk eenvoudig. Alles wat je doet is goed. Sint kan en mag zeggen wat hij wil en de Pieten kunnen zich werkelijk alles permiteren en pakken makkelijk het gezag eventjes over. Ah ja, zij hebben de zak met snoepgoed. En 'wie braaf is krijgt ...'
Voor mij persoonlijk, als Piet, was het moeilijk om voor Lisa en Santi geloofwaardig over te komen. Ik kreeg op bepaalde momenten wel zeer bedenkelijke gezichten van mijn twee believers. "Is em da nu of is em da nu ni?"
Voor de non-believers is het nog eenvoudiger. Hier heerst een duidelijk afgesproken compromis. Je ziet die mannen denken. " Ja ok, kom jullie ding maar doen. Zullen wij ons ingestudeerd nummertje wel eventjes brengen en ondertussen is de les toch weeral verstoord. Meer moet dat niet zijn en die vervoeging van être ga ik toch niet nodig hebben." Die mannen zijn ok.
Maar dan die twijfelaars. De derdes en zelfs de vierdes. De ene lachte ons uit en had een paar moeilijke vragen in petto ("Is dien baard echt?" Als ge toch alles weet, hebben wij thuis een kat of nen hond?") terwijl de ander mijn hand vroom kuste en dankbaar knikte bij het krijgen van een handje snoep.
Wij ouders laten onze kinderen dus gewoon in de waan. "Dat ze er zelf maar achter komen. En als dat dan eventjes slikken is, ja dan is dat maar zo. Hoort bij hun groei"
Is het dan echt niet mogelijk om in het derde of vierde één lesuurtje te besteden aan de goedheilig man en er in alle klaarte en duidelijkheid er een uitleg aan te geven dat die gasten kunnen slikken EN daarna nog gepast plezier kunnen beleven aan de Michael Jackson onder de Heiligen?

3. Leraars. Nooit van moeten weten. En zij niet van mij. Van sommige toch niet. Zeker niet diegenen die zichzelf belangrijker vinden dan de leerstof en de fantasie van hun leerlingen. En ja hoor!! Er waren er ook vandaag toch wel zeker een paar te bewonderen. Ik moet zeggen dat ik vanaf vandaag meer respect heb voor de juffen en één enkele leerkracht op leeftijd die van elk moment iets moois willen maken. Chapeau !
En aan die andere leerstofbedelers die de intrede van de Sint met zijn zwarte rakkers in zijn klas eerder zien als een kans om de één of andere leerling nog es extra te kakken zetten wens ik een salesjob met hoge maandobjectieven in de auto-onderdelenbranche. Ik zou deze strevers wel es een presentatie willen zien geven bij Carrosseriebedrijf Streep en Zonen in Beurgeraat. Kijk, kijk !! Waar is dat machtsgevoel naar toe. Toch maar beter bij de kinderjes gebleven, niet?

4. Leerstof. Frans, ok. Rekenen, ok. Lezen, ok. Voordracht, ok. Informatica, ok.
Maar over, en dit hebben we in zeker 3 klaslokalen gezien, een paar lesuren steken in dynosauriers en latijn (in het 3e) heb ik persoonlijk mijn bedenkingen.
Is dat wel nodig. Moet je echt bij een sollicitatiegesprek het verschil kunnen uitleggen tussen een velociraptor en een tyranosaurus rex?
Uren heb ik in het middelbaar verspeelt aan onzin, pure onzin. Niets had ik er van nodig. NIETS!! Ik ben ervan overtuigd dat de klojo die de lessenpakketten in mekaar steekt geen 2 minuten heeft stilgestaan bij de zin van sommige pakketten. Of hoe denk je dat vader Streep en zijn zoons in Beurgeraat groot zijn geworden. Ik zie Patje tegen zijn broer Frank bij het verwijderen van de cardan as niet onmiddellijk zeggen:
"Seg Frankske. Wiste goa da taades den Trias, een klaan tweeundert en ting miljoen joar geleje de continengte tesame het oercontinengt Pangaea veurmde en da oat de reptiele van de groep van de Archosauria ootengdelek de dinosauriers ontstoenge?" "Neije Patsje, da wistek ni. Ik weet allien nog van die les da den eerste dinosauromorpha den enige was me twie poeten."

5. Conclusie: Krijg je ooit de kans om Piet of Sint of Paashaas of Kerstman te spelen en een bezoekje te brengen aan een school of bejaardentehuis (daar heb ik het nog niet over gehad - voor een volgende keer). Doen! Leerrijk, leuk en misschien de enige kans in je leven om es als een donkere medemens door het leven te stappen. Een uitdaging in het Vlaanderen van vandaag.

vrijdag, december 01, 2006

Danspasjes

Als Santi een funky liedje hoort is hij niet meer te houden.