zaterdag, mei 27, 2006

Cistella




Zondag. Na 12 uur rijden aangekomen in Catalunya. Doel van de trip: aankopen doen en contacten maken voor 'de Catalaan'.
Eerste 2 nachten verbleven we in een chambre d'hotes dat door een Westvlaams koppel wordt uitgebaat. Niet in Rosas of Figueras of Cadaquez of een andere 'bekende' stad in Noord Spanje, maar in Cistella.
Het dorp telt 200 inwoners en heeft buiten zijn ongereptheid nog 2 unieke bezienswaardigheden. Een kerkje van voor het jaar 1000 en een topresaturant dat nog maar een week open is. De 2 liggen op (letterlijk) een handworp van mekaar.
Het restaurant heet Carles Antoner (naar de uitbater) en heeft een delicieus menuutje voor 20 (!!!) per persoon. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert om tranen bij weg te vegen. Prijs inclusief wijntje van het huis en -omdat we een vermoeiende trip achter de rug hadden een -fles water. Het huis heeft nog geen website. Maar dit zal/mag niet lang meer duren. Ik ben benieuwd wanneer de enige reservaties enkel maar via e-mail kunnen gepland worden want grote broer Bulli heeft er een speelkameraadje bij. Cistella, een scheet groot maar een die gastronomisch weergalmt over de ganse regio.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij belgen overnacht?
Was dat bij Bart Bekaert? Hoe was het ginder bij de belgen?

Fijne dag nog, Theo

Anoniem zei

inderdaad. bij bart en chris.
ga maar es een kijkje nemen op hun site: http://www.bb-info.com/

tof verblijf. zalige vakantiewoning voor 2 grote families (makkelijk).


Jordi