zondag, mei 14, 2006

Bezoek uit Barcelona


Als de neef van mijn moeder op bezoek is, is het altijd feest.
Valero. 50 jaar, net voor de 2e keer gehuwd met een 23 jarige schone, extravert, expressief, passioneel, showman, topverkoper in verzekeringen, sportief maar vooral Catalaan in hart en nieren en extreme fan van Barca.
En heel deze cocktail bruisde gisteravond over in een rustig restaurantje in ons dorp aan de waterkant waar families en vrienden gezellig een beetje komen bijkletsen over wat hen afgelopen week is overkomen. NOT !!! zeker niet gisteravond. De spots (verbaasde, geshockeerde ogen) van het restaurantje waren op onze tafel gericht. Rustig tafelen zat er voor onze buren niet bij. Oke ze konden meeluisteren maar geen kat kon aan het ratjetoe van talen (Catalaans-Spaans-Italiaans- Vlaams) een zinnig verhaal herkennen. Het temperament dat in onze familie (moeders kant) schuilt spoot als een vulkaan in het rond. Wie dit niet kon verdragen had simpelweg pech.
Valero en zijn jonge vrouw zijn op huwelijksreis naar Parijs want Barca speelt aanstaande woensdag de finale van de Champions League tegen Arsenal. 2 vliegen in een klap noemen we dat in ons jargon. Nu nog hopen dat Barca wint. Ik mag er niet aan denken wat hij gaat doen als de uitslag hem aanstaande woensdag niet zint.

Geen opmerkingen: