woensdag, juni 06, 2007

hole 13




Ik mocht gisteren als Catalaan een tapa -en wijntafel verzorgen vlak naast de green van hole 13 op de golfterreinen van Ternesse Wommelgem.
Ze hadden daar nog nooit iemand met een wagen op het heiligdom zien rijden.
Golfers en Teletubbies. Naast hun natuurlijke habitat, de tasjes (of trolley's - ik zag er eentje met zelfbediening zodat zelfs het meesleuren van zo'n ding voor de iets meer bedeelden onder ons ook niet meer hoeft) en de kleurrijke pastelpakjes hebben ze ook iets vrolijks en een zeker je-ne-sais-quoi gemeen. Sommigen beginnen vanop 15 meter te gillen als ze de tapas geserveerd zien. Anderen komen dan weer mokkend aanschuiven. De tweede groep zijn de spelers die niet goed bezig zijn, die de schuld van hun slechte spel (altijd) aan de dames geven en die tevergeefs een reden zoeken waarom vandaag, op ladies day, het slagenspel zo erbarmelijk slecht is. Het weer was perfect, de greens konden niet greener zijn, de bermuda (van het merk Golfer) zat strak en het sfeertje was optimaal. Waarom dan toch zo'n wanprestatie? Een raadsel.
Om een abonnement op 'Ambiance' te winnen moest er onder meer een schiftingsvraag ingevuld worden.
'Hoeveel mensen spreken wereldwijd Catalaans?' Eén van de ongelukkige spelers deed een zeer verdienstelijke gok - ongeveer 7 miljoen dacht hij. Zijn vrouwelijk partner verklaarde onze man uit vorm prompt volslagen krankjorum. "7 miljoen !! Zo veel??!! Gij zijt zot zeker? Gij hebt een balleke tegen uwe kop gehad zeker?" "Neeneenee, schrijf maar 3 miljoen op, das meer dan genoeg. Barcelona alleen telt maar 1,5 miljoen inwoners. Dan heb je daar rond nog wat dorpjes en je hebt het gehad". Nu weet ik trouwens waarom ze in het golf met handicap spelen. De een heeft er meer last van dan de ander, naar het schijnt.
Ik zag em denken. Hij was al zo slecht bezig dus het gokken zal vandaag ook niet lukken.
De formulieren werden ingevuld en aan Johan gegeven. Voor ze naar de startbasis/afslagplek van hole 14 gingen vroeg Siske de Rat aan mij het antwoord. Dit was ge nie ten.
Johan gaf me met pretoogjes de toestemming om Tiger Woods nog ongelukkiger te maken.
Ik dacht een tweetal minuutjes later het geluid te herkennen van een W 506 driver Titanium golf Club van het merk Srixon die op een schedeltje inhamert. Q music heeft er in ieder geval een tip bij.

Geen opmerkingen: