zondag, maart 23, 2008

Flamenco

Op de muziekschool waar Lisa les volgt was het vorige dinsdag Spaanse Avond. Al de leerjaren speelden op hun instrument een 'spaans' stukje muziek. De opbrengst van de avond ging naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.
Na het concert mocht Lisa samen met een ander meisje een danspansje brengen. Die twee kenden mekaar niet en kregen 2 minuten de tijd om vlug te repeteren. Gelukkig kennen ze allebei de juiste passen van La Sevillana.

maandag, maart 17, 2008

Alimentaria

Alimentaria is de belangrijkste en grootste beurs van Spanje en één van de voornaamste voedingsbeurzen ter wereld. Meer dan 5000 bedrijven stellen hun waren tentoon aan 155.000 aankopers uit verschillende landen. En wat voor waren! Vanzelfsprekend voeding zoals vlees, kaas, fruit en vis maar ook wijnen, likeuren, snoepgoed, zuivelprodukten, olieën tot hetgeen we binnen vijftien jaar op ons bord zullen zien. Alimentaria vindt om de twee jaar plaats in de mooiste stad ter wereld, Barcelona. Met zijn 132.000 m2 exporuimte weet je dat vier dagen niet genoeg is. Gelukkig ging ik vooral voor de Catalaanse charcuterie en de Catalaanse wijnen. Guy wilde deze editie niet missen en plande één dag Barcelona in voor hij ook in La Coruna en Porto enkele bamboestekken moest controleren. Er zijn meerdere standen die sierbamboe gebruiken om de boel op te fleuren. Hij koppelde dus probleemloos het professionele met het aangename.

Onze doelstellingen


Op bezoek bij een goed contact uit Taragonna. De Firma Bundos. Een familiebedrijf met levensgenieters aan het roer en fantastische buttifarra negre i blance in hun assortiment.

Wat hebben we al gezien


Veel druivensap geproefd


contact met het artistiek thuisfront



HIER kan je de foto's van de beurs bekijken.

maandag, maart 03, 2008

Dave Matthews band

De hugs had ik al es ergens anders gezien maar de muziek is weer schitterend.